KEBERKESANAN

Buktikan keberkesanan formula 3-dalam-1 Hiruscar Post Acne

Keberkesanan yang Terbukti*
1. Untuk mencerahkan tompok-tompok hitam dan/atau meredakan kemerahan akibat keradangan selepas jerawat sembuh.
2. Untuk memulihkan parut jerawat yang dalam.
3. Untuk menjaga kulit terdedah jerawat sihat.

*Hasilnya mungkin berbeza mengikut individu.

Medinova, sebuah syarikat ternama dari Switzerland yang mengkhusus dalam bidang rawatan kulit dan parut jerawat, telah berjaya mengembangkan sejenis produk inovatif yang bukan sahaja berkesan untuk memulihkan parut yang dalam akibat jerawat, malah ia juga bermanfaat untuk memudarkan tompok-tompok hitam dan/atau merah. Formula revolusioner ini menggandingkan tiga bahan berkeberkesanan tinggi yang bertindak harmoni untuk memudarkan parut, melicinkan kulit dan mencegah pertumbuhan jerawat berulang. Tambahan lagi, gel jernih yang cepat diserap, tidak berminyak dan berbau harum ini juga amat mudah untuk digunakan.

MPS (Mucopolysaccharide Polysulphate)
Mempercepatkan penghasilan asid hyaluronik bagi meningkatkan keupayaan sel-sel kulit untuk mengekalkan lembapan. Hasilnya, parut menjadi semakin pudar manakala pengaliran oksigen dan nutrien di dalam lapisan epidermis kulit menjadi semakin lancar.

Allium Cepa
Membantu mencegah pengumpulan tisu berlebihan. Ia juga mengecilkan saiz parut, meredakan ruam merah dan mengurangkan kesan hitam pada kulit.

Pionin
Ia adalah sejenis agen antibakteria yang dapat membantu mengurangkan risiko pertumbuhan jerawat baru dan berulang.

Allantoin, Vitamin B3
Formula ini juga mengandungi bahan-bahan lain yang berkesan untuk merawat parut dan memperbaiki keadaan kulit, seperti Niacinamide atau Vitamin B3 (menyekat penghasilan melanin dan mengurangkan kesan cela kulit) dan Allantoin (melegakan kegatalan, mempercepatkan proses pembaharuan semula kulit dan meningkatkan tahap lembapan kulit).

Ia juga mengandungi bahan-bahan lain yang berkesan untuk merawat parut dan memperbaiki keadaan kulit seperti Niacinamide atau Vitamin B3 bagi merencatkan melanin dan mengurangkan cela kulit, serta Allantoin bagi melegakan kegatalan, mempercepatkan proses penjanaan semula sel-sel kulit dan meningkatkan tahap lembapan kulit.

Keberkesanan Produk Bagaimana Ia Berfungsi? Bahan Aktif dan Mekanisme Tindakan
Meratakan parut tenggelam supaya ia tampak kurang ketara. Menyekat enzim yang menguraikan tisu penyambung, merangsang penjanaan semula sel, dan dengan itu mengaktifkan penjanaan semula tisu. MPS:
Mucopolysaccharide Polysulphate – Merangsang penjanaan semula sel dan tisu kulit.
Memudarkan bintik hitam dan meredakan kesan kerengsaan pada parut. Mencegah penghasilan melanin secara berlebihan. Kulit tampak halus dengan tona yang lebih sekata. Allium Cepa: Memperbaiki penampilan kulit agar kulit tampak lebih halus dengan tona yang sekata.
Membantu pembentukan parut yang berulang. Mencegah jerawat baharu dan berulang pada muka yang disebabkan oleh jangkitan bakteria. Pionin: Menghalang pertumbuhan bakteria pada kulit muka.

*Hasilnya mungkin berbeza mengikut individu.