Tips penjagaan parut pembedahan Caesarean 

First stand:  

Pengorbanan seorang ibu dalam melahirkan cahaya mata yang dibawa selama 9 bulan sememangnya tiada tandingan. Pengalaman hamil bagi setiap ibu adalah berbeza, begitu juga pengalaman melahirkan cahaya mata bagi setiap ibu. Sempena Sambutan Hari Ibu Sedunia yang bakal tiba tidak lama lagi, Hiruscar ingin berkongsikan tips menarik cara penjagaan parut pembedahan bersalin terutama bagi mereka yang memilih cara Czer dengan Hiruscar Silicone Pro. 

Pembedahan Caesarean, C Section, mahupun Czer adalah antara nama yang begitu sinonim buat para ibu yang telah ataupun bakal melalui proses bersalin tidak lama lagi. Antara yang menjadi kebimbangan adalah parut besar yang akan terhasil akibat pembedahan tersebut. Namun, para ibu sekarang tidak perlu risau lagi. Dengan teknologi perubatan terkini seperti rawatan laser, masalah ini boleh diatasi. Sudah pasti kosnya tinggi dan bukan semua orang mampu melakukannya. Namun, kini dengan adanya Hiruscar Silicone Pro, para ibu tak perlu risau lagi kerana Hiruscar Silicone Pro adalah jawapan kepada rawatan dan memulihkan parut pembedahan Czer yang efektif dalam masa 4 minggu. Bukan itu sahaja, para pengguna Hiruscar Silicone Pro juga memberi respon bahawa parut Czer semakin kurang kelihatan, lebih lembut, dan licin dalam tempoh penggunaan 4 minggu. 

Namun, dengan adanya Hiruscar Silicone Pro, para ibu kini memiliki cara lain untuk menjaga dan menghilangkan parut pembedahan Czer dengan pada harga yang lebih mampu milik. 

Terbukti secara klinikal, Hiruscar Silicone Pro mampu untuk mengatasi dan merawat pembentukan hypertrofik dan keloid daripada apa jua bentuk pembedahan, kemalangan termasuk parut akibat kebakaran pada permukaan kulit. Sama ada parut baharu atau parut sedia ada, Hiruscar Silicone Pro mampu mengurangkan kesan parut dalam seawal 4 minggu dengan formula Triple Action yang memudarkan, meratakan permukaan parut dan melembutkan parut dan akhir sekali mengurangkan kegatalan pada parut. 

Antara tips untuk para ibu bagi menghilangkan parut Czer, gunakan Hiruscar Silicone Pro sebaik sahaja luka pembedahan telah kering bagi mengelakkan pembentukan parut Czer. Selain itu, Hiruscar Silicone Pro juga turut berfungsi mengurangkan keradangan dan kegatalan yang berkait rapat dengan pembentukan parut. 

Antara penyelesaian yang kerap didengari oleh para ibu adalah gel silikon yang sangat membantu menghilangkan parut dan semua ini terdapat dalam Hiruscar Silicone Pro.  Antara penyelesaian yang kerap didengari oleh para ibu adalah gel silikon yang sangat membantu menghilangkan parut dan semua ini terdapat dalam Hiruscar Silicone Pro. Antara bahan-bahan unik yang terkandung di dalam Hiruscar Silicone Pro adalah Mucopolysaccharide Polysulphate (MPS). Sejenis kandungan yang telah dipaten khas untuk produk Hiruscar agar dapat mengatasi keradangan secara semula jadi, meningkatkan penghasilan asid hyaluronic yang bagus untuk kulit, serta menjadikan kulit lebih lembap untuk penghasilan sel. Selain itu, MPS juga berfungsi menegangkan permukaan kulit sepanjang waktu penyembuhan. 

Bukan itu sahaja, Hiruscar Silicone Pro juga turut mengandungi fungsi hebat TEWL (Transepidermal Water Loss). Ini bermaksud, gel silikon yang terdapat pada Hiruscar Silicone Pro mampu melindungi kelembapan pada permukaan kulit. Ini adalah sangat penting terutama sekali dalam proses merawat parut Czer supaya kulit tidak mengalami proses dehidrasi dan berpotensi membentuk parut yang berkekalan. 

Cara penggunaan Hiruscar Silicone Pro 

1. Bersihkan kawasan parut, keringkan dan sapukan sedikit Hiruscar Silicone Pro pada bahagian sasaran dan ratakan gel dalam satu arah. 

2. Biarkan ia kering dalam 1 hingga 2 minit. Jika perlu, anda boleh memakai krim Sun Screen pada parut tadi. 

3. Dalam masa 4 minggu, anda akan mula nampak perubahan. Namun, untuk kesan menyeluruh, Hiruscar Silicone Pro harus digunakan sekurang-kurangnya dua kali sehari terutamanya untuk parut Czer yang lebih dalam berbanding parut biasa yang lain. 

4. Untuk mengelakkan parut terbentuk, Hiruscar Silicone Pro lebih elok digunakan terus sebaik sahaja luka ditutup. 

Jadi, untuk para ibu yang mencari solusi untuk menghilangkan kesan parut Czer, atau yang bakal melahirkan anak tidak lami lagi, kami menyarankan Hiruscar Silicone Pro untuk cara terbaik. Buat para suami dan bapa juga, ambillah peluang ini dan dapatkan Hiruscar Silicone Pro untuk yang tersayang anda. Untuk ketahui lebih lanjut, anda boleh baca selanjutnya mengenai produk ini di sini. Hiruscar mengucapkan terima kasih atas pengorbanan setiap wanita bergelar ibu. Selamat Hari Ibu sedunia!